Til Kurset Har noen allerede maleutstyr som de er fornøyd med så trenger de selvsagt ikke å kjøpe nytt. For de andre har jeg satt opp ett forslag under. Kryssene til venstre angir om det er nødvendig utstyr eller ikke. Jeg har også satt opp konkrete forslag til utstyr. Når det gjelder farger har jeg satt opp forslag fra Winsor & Newton sine Artisan vannløselige oljefarger. For de som vil bruke de tradisjonelle oljefargene har jeg også satt opp et forslag fra Winsor & Newton Winton studentfarger (Artisan er bare litt dyrere og siden man slipper løsemidler blir kostnaden den samme). Man trenger selvsagt ikke kjøpe dette merket og ønsker man å bruke de dyreste ’artist’ fargene så har de fleste produsentene et godt utvalg.

   

Winsor & Newton

 

Farger

Artisan

Winton

×

Gul

Cadmium yellow pale hue

Cadmium yellow pale hue

Gul-orange

Cadmium yellow hue

Cadmium yellow hue

Rød (varm)

Cadmium red hue

Cadmium red hue

×

Rød (kald)

Permanent rose

Permanent rose

Lilla

Dioxazine purple

Dioxazine purple

Blå (kald)

Cobolt blue eller Phthalo blue

Phthalo blue

×

Blå (varm)

French ultramarin

French ultramarin

Grønn

Viridian

Viridian hue

Brent sienna

Burnt sienna

Burnt sienna

×

Hvit

Titanium white

Titanium white

Annet utstyr er:

Utstyr

Beskrivelse

×

Pensler

Det holder med et par pensler til å begynne med. For eksempel 2 flate nummer 8 og 14 med svinebust eller syntetisk bust.

×

Kniv

En palett/malingskniv

×

Palett

Noe å blande malingen på. Finnes i ulike varianter. Man kan også improvisere med noe hjemmelaget (treplate, stort plaslokk…)

×

Maleplate/

lerret

Man må ha noe å male på. Et par malerplater på 38×46 cm for eksempel (valgfri størrelse, men ikke for små).

×

Løsemiddel

Bruker du vannløselig maling holder vi vannet. Ellers bør du få tak i en av de luktsvake løsemiddelene. Spør hos fargehandelen.

×

Beholdere

For å rengjøre penslene trenger man et syltetøyglass (helst tomt) til å ha løsemiddel i. Et lite glass (tomatpurre) kan også være fint hvis man vil blande sitt eget malemiddel. For de som maler med vannløselig maling kan også en spruteflaske være fint (en tom flaske etter kjøkken/bad vaskemidler er ok).

×

Filler

Man må ha noe å tørke penslene med, samt avispapir så man kan rote litt (ikke kom i dine fineste klær).

 

Medium

Valgfritt, men mitt forslag er Liquin og Oleopasto. Eller Winsor & Newton Artisan fast drying medium og Artisan impasto medium for de som maler med vannløselig maling.

 

Staffeli

Ikke kjøp dette til første gangen (man kan greie seg uten).

Et utvalg av mitt malerutstyr. På paletten til venstre ligger malingtuber, en malingskniv og en palettkniv samt en bred pensel (fordriver). Videre har vi pensler, rulle og medium (fast drying og impasto).
< >